luni, 2 septembrie 2013

Poiana Goșa

Se obisnuieste sa fie trecute sub protectia unui sfant locurile pe unde a trait, locuit temporar sau a patimit. Sfantul Mucenic Sava Gotul de la Buzau a trait se pare in satul Muscelul Caramanesti sau era din Scaieni, sate de langa poiana Goșa . Asa ca in  poiana Goșa suntem sub ocrotirea lui. Alaturi de acest mucenic al lui Hristos, aceste locuri sunt sub binecuvantarea Sfintei Teodora de la Sihla, deoarece in timpul distrugerii Manastirii Varzaresti a fugit cu stareta sa si a sihastrit o vreme in zona padurilor buzoiene.



































2 comentarii:

  1. Aceste plaiuri sunt foarte frumoase,se vede o iarba grasa si cred ca foarte gustoasa pentru animale.Oare mai coseste cineva pe acolo ca vad iarba neatinsa?Pasunile sunt de o valoare deosebita daca ar fi exploatate pentru cresterea animalelor,si ar aduce un venit gratis la buzunar.Un sfarsit de saptamana placut iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare,
      da, aceste locuri sunt fanatele locuitorilor din zona, locuitori ce se indeletnicesc cu cresterea animalelor. Cred ca la acest moment deja fanul cosit, strans si transportat acasa, plus ca primesc si ajutor APIA si sunt obligati sa lucreze fanetele. O parte din poiana este concesionata unor stani ca loc de pasunat. Dupa stransul fanului e mai usor de mers pe aici, anul trecut "ne-am dat" cu bicicletele. A, am inteles, in Ardeal fanul se coseste mai devreme, aici se coseste dupa ce "s-a copt fanul", plus ca acest lucru lasa apicultorilor locali timp suficient sa obtina recolte frumoase de miere, astfel toata lumea are de castigat. Cand voi iesi la pensie imi trag niste stupi si ma gasiti toata vara la Gosa!

      Ștergere